Die Hard II

Den amerikanska klassikern Die Hard II från 1990 bjuder på hårdkokt action med Bruce Willis i huvudrollen som polisen John McClane. Det är Julafton och McClane ska hämta sin fru från flygplatsen när ett gäng legosoldater plötsligt tar över hela området. De skyr inga medel för att hindra rättvisan att nå den kriminelle knarkkung som har anlitat dem. En sak har de dock inte räknat med, och det är John McClane. Han gör allt för att skydda sin familj och han är beredd att sätta sitt eget liv på spel.

Skoterskurkar

Självklart innehåller den vintriga flygplatsen en riktigt spännande skoterscen, där huvudpersonen får köra skoter och hantera vapen på samma gång. I den fartfyllda scenen tar McClane upp jakten på legosoldaterna när de ger sig av ut i terrängen på snöskotrar. Det är iskallt, hård vind och dålig sikt. Som den hårding han är kör McClane som en galning utan vare sig hjälm eller varma kläder med blodet droppandes från ett sår i huvudet. Skurkarna lägger sig i bakhåll med höjda vapen och en av dem vänder tillbaka för att mötas öga mot öga i en spännande snöskoterfight.

De Ski-Doos som används i scenen får verkligen ta ut svängarna ordentligt. Kollisionskursen mellan de båda förarna ackompanjeras av spänningsmusik och vinande gevärskulor. Skurkarna täcker sin kamrat med skott från gömstället i det karga skogslandskapet. McClane besvarar elden så gott han kan medan skotern behåller farten. Plötsligt når scenen sin absoluta höjdpunkt när den mötande åkaren faller. Alla riktar sina vapen mot McClane och skjuter som galna. McClane trotsar kulregnet och fortsätter vrålandes framåt medan han effektivt duckar för de vinande kulorna, rakt över en väg där man får se en enorm långtradare innan protagonisten hoppar av snöskotern strax innan den exploderar i ett hav av eld. Skurkarna tror givetvis att de har oskadliggjort John MacClaine. Det har de naturligtvis inte alls. Han ska rädda sin fru och är beredd att köra rakt in i kaklet, oavsett vilket fordon han måste använda eller vilka skurkar han måste oskadliggöra för att lyckas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

flash-blog