Inception

De flesta håller nog med om att snabba snöskoterscener får hjärtat att bulta lite extra och adrenalinet att pumpa runt i kroppen. De höga farterna, snön som yr okontrollerat omkring föraren och den som jagas ger filmen en extra spänningskick. Det är mycket sällan som en hel film byggs upp kring ett vinterlandskap med snöskotern som huvudrekvisita, men snöskoterns fartfyllda egenskaper brukar användas med framgång i en hel del actionfilmer och skräckrullar.

En dröm inuti en dröm

I den psykologiska thrillern Inception från 2010 spelar Leonardo DiCaprio huvudrollen som den proffsige tjuven Dom Cobb. Hans farliga uppdrag går ut på att stjäla ytterst värdefull information genom att ta sig in i människors undermedvetna. En hel värld av industrispionage vill åt hemligheterna som han kan utvinna. Denna karriär har kostat honom allt han älskar. När han blir erbjuden att få hela sitt liv tillbaka i utbyte mot ett allra sista jobb, kan han inte tacka nej. Denna gången ska han dock inte utvinna information utan plantera den. Genom sömnmedel och sammankoppling tar sig Dom och hans team in i andra människors drömmar.

Snöskoterjakten

Varken tittaren eller Dom Cobb har en aning om ifall han i själva verket upplever det som faktiskt sker runt omkring honom eller om han befinner sig i en annan människas undermedvetna. Snöskoterjakten i filmen är uppbyggd kring ett spänningsmoment där Dom plötsligt befinner sig mitt i en jakt där han är villebrådet. Militärliknande snöskotrar och stora terrängfordon jagar honom medan han försöker undkomma i den förrädiska terrängen på ett par skidor. För att öka stressen blir han beskjuten och medan gevärskulorna landar i snön omkring honom flyr han för sitt liv. Det återstår att se om han befinner sig i drömvärlden eller den verkliga världen och om han kommer levande ur jakten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

flash-blog