Rekreationsfordon

Snöskotern används inte bara i människors vardag eller som ett arbetsfordon utan den utgör också en viktig del av turistnäringen. Med hjälp av snöskotern kan man nämligen transportera besökare till avlägsna turistmål. Men även privat används snöskotern ofta som rekreationsfordon. Med hjälp av den kan man enkelt och smidigt se sig om i skog och mark.

Turistanläggningar

En mängd olika turistanläggningar har vuxit fram i norra Sverige med hotell, butiker, museum, stugbyar och bensinstationer. Här har man även byggt upp en hel del aktiviteter som bygger på så kallad skoterturism med till exempel skoteruthyrning och olika utflykter i form av fisketurer och skotersafari. Den skoterrelaterade turismen omsätter miljardbelopp varje år.

Touringskotrar

I rekreationssyfte passar så kallade touringskotrar bäst. De är framtagna för att man ska kunna åka två till tre personer på samma gång. Maskinerna har smalare mattor, dubbeldynor med både handtag, ryggstöd, halvlånga kammar samt mjukare stötdämpning. Det finns även fordon med dubbelfunktion som förvandlar rekreationsskotern till en arbetsskoter med ett enkelt tryck på rätt knapp. Tekniken för att få detta att fungera ligger i styrelektroniken som ändrar snöskoterns egenskaper under tiden som den körs. Touringskotrar kan även dra olika lastkälkar efter sig samt en skoterark som bäst beskrivs som en husvagnskälke.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

flash-blog