Vad täcker en snöskoterförsäkring?

En snöskoterförsäkring hjälper vanligtvis till att täcka dig och din skoter på flera sätt. Till exempel kan en skoterförsäkring hjälpa dig att betala för att reparera skador på skotern eller förhindra att du måste betala ur egen ficka om du skadar en annan person eller deras egendom när du åker på din snöskoter.

En snöskoterförsäkring kan inkludera:

  • Kollisioner
  • Kroppsskador
  • Skador av egendom

Dessa former av täckning är vanligtvis valfria aspekter av en snöskoterförsäkring. Din agent kan hjälpa dig att skräddarsy en policy som passar dina behov. Här följer en närmare titt på hur vanliga snöskoterförsäkringar fungerar.

KOLLISONER

Oavsett om du glider in i ett staket, träffar en gren eller kolliderar med en annan snöskoter kan det vara dyrt att reparera din skoter. Kollisionsskydd kan hjälpa dig att betala för kostnaderna av dessa reparationer så att du kan komma tillbaka ut i spåret igen.

ANSVARSSKYDD & KROPPSSKADOR

Ansvarsskydd kan skydda dig ekonomiskt om du är inblandad i en olycka.

Täckning av kroppsskador
Om du skadar någon annan i en olycka kan du anses vara juridiskt ansvarig för deras medicinska utgifter.
Täckning av skador på egendom
Om du av misstag skadar någon annans egendom när du åker på din snöskoter kan täckning av egendomskador bidra till att betala för reparationskostnaderna.

OMFATTANDE TÄCKNING

Omfattande täckning kan hjälpa till att betala för reparationer eller utbyte om din skoter blir stulen eller skadad av något annat än en kollision.

ANDRA ÖVERVÄGANDEN

Tänk på att varje del av din försäkringspolicy har en gräns, det vill säga en högsta summa som din försäkring kommer att betala efter en händelse som försäkringen täcker. Läs din policy noga eller kontakta din agent för att lära dig mer om de gränser som gäller.

Anta inte att du har täckning för din snöskoter genom dina andra försäkringar. Snöskotrar täcks vanligtvis inte av din hemförsäkring, hyresgästförsäkring eller bilförsäkring. Prata med din agent för att se om dina befintliga försäkringar ger någon form av täckning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

flash-blog